Klatresko

Klatresko er en speciel form for sko med meget tæt pasform og specielt friktionsgummi under sålen.

LIgesom ved andet fodtøj er der stor forskel på de forskellige former for klatresko og an sko der sidder perfekt på én klatrer kan være et mareridt for en anden.

Som udgangspunkt kan man dog sige at skoene skal sidde meget stramt for at øge kontrol og følelsen med skoen. Hvor stramt afhænger dog af hvilke former for klatring man dyrker, da man naturligvis bedre kan acceptere en stram sko på et boulderproblem der klatres på 1 minut end end på en flere reblængders rute der klatres på flere timer.

Skotype
Beskrivelse
Fordele/ulemper

Velcro sko

Velco sko er lette at tage af og på pga. det lette lukkesystem. De anvendes derfor ofte til sko der ofte tages af og på.

Snørresko

Snørresko er lidt mere besværlige at tage af og på, men har til gengæld den fordel at deres pasform i højere grad kan tilpasses foden. Desuden har de den fordel at snørrerne let kan udskiftes hvis de går i stykker.

Slipper

Slippers er den sko der er lettest at tage af og på, men dette påvirker naturligvis goså pasformen, da skoen kan have tildels til at ryge af hvis der fx. heelhookes meget under klatringen.